Get Inspired – Photo Diary


Hoe raak je geïnspireerd? En waar haal je inspiratie vandaan? Zelf kan ik inspiratie uit bijna alles halen; kunst, winkels, magazines, muziek, sociale media. Zelfs de kledinghoop in mijn kamer kan mij ideeën geven.

Ik probeer daarom ook alles wat mij inspireert vast te leggen, want je weet maar nooit wanneer je het kan gebruiken….

Zelf vind ik het erg leuk om inspiratie op te doen. Soms lees ik een tijdschrift en ga ik doelgericht opzoek naar inspiratie. Maar, de momenten waarbij inspiratie opeens komt zijn ook leuk. Of ik nou langs een etalage loop of zelfs op vakantie.

Zelf merk ik dat als ik nu bijvoorbeeld een shoot aan het voorbereiden ben ik het leuk vind om in mijn foto’s terug te kijken. Daar vind ik foto’s en screenshots van alle dingen die mij inspireren. Vaak gebruik ik daarvan ook echt ideeën voor mijn projecten. Of het nou de film Burlesque is waarop ik een van mijn shoots heb gebaseerd. Of een mooie foto die ik op Instagram voorbij heb zien komen en die na wil maken bij mijn Simple Summer shoot.

Natuurlijk hebben zelfs de creatiefste mensen dagen waarbij inspiratie ver te zoeken is. Daarom is het dan handig om al een hele filmrol te hebben vol met inspiratie.

Mijn tip voor inspiratie? Lees magazines en mode boeken, kijk films luister muziek. En, let goed op je omgeving want zelfs in de gekste plekken kan je geïnspireerd raken.