Daar sta je dan met 2 volle koffers bij de tram halte, helemaal klaar voor je eerste solo fotoshoot. Minuten gaan voorbij en langzaam komt de realisatie, de tram is te laat. Sterker nog, de tram is helemaal uitgevallen. Stress? Nee daar hebben we geen tijd voor en dit hoort nou eenmaal bij stylist zijn. Dan maar met de auto.

Een paar minuten te laat stormen ik en mijn 2 loeizware koffers Het Internationaal Theater in. Snel krijg ik een rondleiding en word ik door de enorme backstage ruimte naar onze kleedkamer gebracht. De fotograaf, visagist en het model zijn ondertussen ook aangekomen. Terwijl de visagist de make-up aanbrengt op het model gaan de fotograaf en ik alvast de plekken bekijken waar we willen shooten. We lopen het podium op en dan realiseer ik het pas, na al de voorbereiding is het gelukt. Een fotoshoot in Het Internationaal Theater Amsterdam, als je het mij vraagt een van de mooiste theaters van Amsterdam. Wie had het gedacht? Ik stiekem wel hoor, zo groot mogelijk dromen dat is wat mijn docent zei. Daar sta je dan na al het regel werk, nu moet het nog beginnen. Regelwerk? Ja, stylist zijn is niet alleen maar mooie kleding kopen.

DE VOORBEREIDING

De weken voorafgaand moest nog veel geregeld worden. Een concept, locatie, team, datum, kleding. Het begint natuurlijk bij een concept voor de shoot, wat voor thema wil je. Ik wist vrij snel dat het mij leuk leek om een fotoshoot te doen gebaseerd op de film Burlesque. Dan begint het moodboard proces, overal maak je een moodboard voor. Het thema, de fotografie, de locatie, haar en make-up, de modelposes. Deze moodboards maak je zodat jij en het hele team duidelijk weten wat het idee is.

Na het creatieve deel begint het echte regelwerk. Fotografen, visagisten, locaties en modellenbureaus contacteren. Mijn team had ik na veel berichten geregeld. De locatie had ik via mijn contacten en na veel mailtjes ook geregeld. Dit deel van stylist zijn klinkt misschien niet als het leukste, maar het hoort er allemaal bij.

HET SHOOTEN

Nadat de visagist klaar was met het haar en make-up van het model gingen we van start. Outfits aan en de hele locatie rond om de perfecte beelden te schieten. We begonnen in de kleedkamer daarna het podium en gingen in de loop van de dag de hele locatie rond.  Elke keer weer een nieuwe outfit, af en toe een make-up of haar verandering en weer door. Toen we de kleedkamer, het podium, de zaal, het balkon en nog wat backstage plekken hadden gehad was het alweer voorbij.

Het was een zeer geslaagde shoot en het eindresultaat is door het geweldige team waarmee ik kon samenwerken erg goed gelukt!